Tesla розробляє систему переробки акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla розробляє систему переробки акумуляторів

Енергетика
711
Компанія Tesla повідомила, що розробляє «унікальну систему утилізації та переробки акумуляторів», яка повинна принести «дивовижні результати» в довгостроковій перспективі.
Про це стало відомо завдяки прес-релізу компанії, в якому вона розповідає про власні успіхи у сфері охорони навколишнього середовища.
Зокрема, електричні автомобілі та інші технології компанії, за словами представників Tesla, допомогли уникнути викидів понад 4 млн тонн вуглекислого газу в атмосферу.
“На відміну від енергії, одержуваної згорянням нафтопродуктів, що в будь-якому разі створює вуглекислий газ, літій-іонні акумулятори можуть бути утилізовані й перероблені, щоб приносити користь і після закінчення терміну експлуатації”, – йдеться в повідомленні.
Більшість автовиробників, що створюють електричні або гібридні автомобілі, такі як Hyundai, BMW або Renault, збираються використовувати відпрацьовані батареї в системах накопичення і зберігання енергії, а не відправляти їх на переробку. По суті створювати величезні батарейні комплекси, за прикладом австралійського мегаакумулятора Ілона Маска, під назвою Tesla Powerpacks.
У Tesla повідомляють, що вже працюють зі сторонніми компаніями, що займаються переробкою металобрухту і старих акумуляторів для відновлення цінних матеріалів. А в майбутньому компанія планує створити свою, «унікальну» систему переробки вторсировини.
Власний замкнутий цикл переробки і виробництва акумуляторів в теорії дозволить компанії істотно знизити витрати. У довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас