Верховний суд дозволив оскаржити передачу Одеського НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд дозволив оскаржити передачу Одеського НПЗ

Фондовий ринок
346
Верховний суд скасував постанову про закриття апеляційного провадження у справі про передачу державі нерухомого майна, яке належало ПАТ «Одеський нафтопереробний завод», — йдеться в рішенні суду від 4 квітня.
Верховний суд задовольнив скаргу кіпрської компанії Empson Limited, яку пов’язують з бізнесменом-втікачем Сергієм Курченком, і яка володіє 99,57% акцій ПАТ.
13 листопада 2015 року суд задовольнив клопотання прокурора про передачу на зберігання речових доказів по одній з кримінальних справ проти Курченка. Завод передали на зберігання і управління держпідприємству «Укртранснафтопродукт».
Адвокат Empson Limited подав апеляцію. 22 серпня 2018 р. суд закрив провадження і повернув скаргу, пославшись на закінчення слідства у справі.
Але Верховний суд вирішив, що таке рішення порушує Кримінальний процесуальний кодекс. Таким чином скарга Empson Limited буде призначена до нового розгляду в Апеляційному суді.
Нагадаємо, що в червні 2017 р. одеський суд виніс рішення про спеціальну конфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ та передачу його у власність держави. Акт про прийом-передачу майна був підписаний у червні 2018 р.
Нагадаємо, одеський НПЗ був приватизований в 1999 р. структурами компаній «Синтез Ойл» і «Лукойл». У 2001 р. підприємство повністю перейшло “Лукойлу”, який зупинив роботу заводу в 2010 р. через низьку рентабельність.
В середині 2013 р. Одеський НПЗ був придбаний холдингом ВЕТЕК Сергія Курченка у «Лукойлу» орієнтовно за $125 млн. У вересні 2013 р. завод відновив переробку нафти, уклавши контракти на постачання сировини морем з «Роснєфть» і «Лукойлом».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас