Німецький депутат розповів, як "Північний потік-2" може допомогти Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький депутат розповів, як "Північний потік-2" може допомогти Україні

Енергетика
1069
Проект “Північний потік-2” може допомогти Україні, адже дозволить застосувати реверсні поставки і експортувати в Україну частину газу, отриманого через цей газопровід.
Про це в інтерв’ю “Європейській правді” заявив депутат бундестагу і спікер з питань зовнішньої політики німецьких соціал-демократів Нілс Шмід.
“Я вважаю, що німецький уряд зробив помилку, коли досить довго стверджував, що цей проект є виключно комерційним проектом. Як і будь-який великий енергетичний проект, “Північний потік-2” має політичний вимір. Це зрозуміло. Саме тому нинішній німецький уряд працює над вирішенням політичних проблем, шукає можливості гарантувати, що українська газотранспортна система залишиться задіяною”, – сказав він.
Шмід вважає, що “Північний потік-2” не повинен почати експортувати газ в Європу, поки не буде знайдено рішення про збереження українського транзиту.
“У найближчому майбутньому Росія все ж таки не зможе відмовитися від української газотранспортної системи. Їй потрібні кілька маршрутів експорту газу, особливо в контексті поставок газу в Південно-Східну Європу. У якомусь сенсі “Північний потік-2” може допомогти Україні, адже ми можемо задіяти реверсні поставки і експортувати в Україну частину газу, отриманого через цей газопровід”, – додав політик.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас