Мінекономрозвитку буде робити прогноз на три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономрозвитку буде робити прогноз на три роки

Казна та Політика
170
Кабінет Міністрів прийняв ініційовані Мінекономрозвитку зміни, які вдосконалять процес розробки державних і регіональних прогнозних, а також програмних документів відповідно до середньострокового бюджетного планування.
Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.
Постанова вводить у практику прогнозування та бюджетування низку документів:
  • Прогноз економічного і соціального розвитку України на 3 роки (раніше розроблявся на 1 рік, а макропоказники – на 2 роки);
  • Бюджетна декларація – на 3 роки (замість Основних напрямів бюджетної політики на 1 рік),
  • План діяльності головних розпорядників бюджетних коштів на середньостроковий період 3 роки;
Відтепер Прогноз на 3 роки та Бюджетна декларація на 3 роки (що подається на зміну Основних напрямів бюджетної політики) мають бути подані на розгляд Уряду щороку до 15 травня, підлягають схваленню до 1 червня.
Так, відповідно до Бюджетного кодексу для ухвалення Бюджетної декларації Мінекономрозвитку подає Мінфіну, Мінсоцполітики та НБУ орієнтовні основні прогнозні макропоказники до 1 березня кожного року (ця норма лишається без змін), а до 15 квітня ще й уточнені основні прогнозні макропоказники (раніше до 17 березня).
Згідно з новими правилами середньострокового бюджетного планування, Прогноз на 3 роки і Бюджетна декларація на 3 роки будуть розроблятися та передаватися на схвалення Уряду одночасно, що забезпечить їх узгодженість.

Довідка Finance.ua:

  • За попередніми правилами подання Основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період здійснювалось щороку до 20 березня.
  • Прогнозу економічного і соціального розвитку на короткостроковий період та макропоказників на два наступні за прогнозним роки – до 1 червня, у той час їх схвалення Урядом відбувалось до 1 квітня та до 15 червня відповідно.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас