Молоді фермери можуть один раз на рік отримати 40 тисяч субсидії - Мінагро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молоді фермери можуть один раз на рік отримати 40 тисяч субсидії - Мінагро

Казна та Політика
558
Голова фермерського господарства віком до 35 років за програмою державної підтримки аграрної галузі один раз на рік може отримати субсидію до 40 тис. грн.
Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета в інтерв’ю одному з українських радіоканалів, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
“Державна підтримка сільськогосподарської галузі передбачає спеціальну бюджетну дотацію для молодих фермерів. Так, голова фермерського господарства віком до 35 років 1 раз на рік може отримати бюджетну субсидію до 40 тис. грн на розвиток свого господарства”, – сказав Шеремета.
За його словами, уряд також надає бюджетну субсидію новоствореним фермерським господарствам у розмірі 3 тис. грн на 1 гектар (до 60 тис. грн). Дотація надається для провадження сільськогосподарської діяльності у перші три роки після створення господарства.
Також заступник міністра підкреслив, що до програми здешевлення кредитів для тваринників було додано бджільництво. За цією програмою держава компенсує відсотки за банківськими кредитами, які залучено для здійснення діяльності у вівчарстві, козівництві, бджільництві, звірівництві, кролівництві, шовківництві та вирощуванні аквакультури.
Крім того, посадовець наголосив, що Мінагрополітики планує відшкодовувати кооперативам частину вартості обладнання іноземного виробництва для шокової заморозки ягід та виробництва продукції бджільництва.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас