Нейронна мережа придумала новий вид спорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нейронна мережа придумала новий вид спорту

Технології&Авто
814
Американське рекламне агентство AKQA представило спідгейт (speedgate) — перший вид спорту, правила якого створені штучним інтелектом. Алгоритм, який написав правила гри, заснований на рекурентній нейромережі, яка навчалася на текстовій інформації про 400 видів спорту, що вже існують. Детальніше про це можна прочитати на сайті проекту.
Сучасні методи автоматичної обробки природної мови дозволяють за наявності достатнього обсягу даних створювати нові тексти на основі вже наявних. Так, розробники з MIT вже кілька років використовують нейромережі для створення, наприклад, страшилок, а також використовують записи з тематичного розділу на Reddit для генерування описів плям Роршаха.
Розробники AKQA вирішили використовувати нейромережу для створення нового командного виду спорту на основі інформації про ті, що вже існують. Для цього вони використовували текстовий опис правил 400 видів спорту — всього вийшло близько 7300 рядків з окремими правилами. На основі цих правил рекурентна нейромережа потім створила свої: вийшло близько 1000 нових правил спортивних змагань.
Після цього команда розробників вивчила їх вручну і випробувала окремі отримані види спорту (наприклад, один з можливих варіантів — американський футбол в мілкому басейні) в реальності, після чого зупинилися на спідгейті.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас