Міжбанк: п'ятниця обіцяє бути спекотною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: п'ятниця обіцяє бути спекотною

Валюта
1145
На ранок 12 квітня коррахунки банків вже перевищили 57,5 млрд гривень, тобто знову збільшилися на 1,3 млрд. І цей гривневий навіс повинен рано чи пізно, але зіграти свою роль в частині збільшення курсової волатильності на міжбанку. Незважаючи на нерівномірність розподілу гривні у банків – спекулятивні очікування при такому обсязі ресурсів зростають.
Фінансисти, у зв’язку з фоновою політичною ситуацією, вважають за краще в цій ситуації мати “синицю в руці, а не журавля в небі” і на готівковому ринку працюють у форматі “з обороту”, уважно стежачи при цьому за поведінкою міжбанку і періодично міняючи цінники в обмінних пунктах. Бізнес же намагається на нариватися на валютні ризики і оперативно закривати свої валютні операції.
Як і практично всі дні цього тижня – протистояння курсових завдань та інтересів великих гравців продовжить сьогодні формувати загальний тренд на міжбанку, а поведінка і головне – настрої першої двадцятки найбільших клієнтів банківської системи буде формувати курсової тренд протягом дня.
Ми прогнозуємо на п’ятницю зниження обсягів операцій в межах до 380-400 млн доларів при укладенні до 450-470 угод за рахунок ефекту закінчення робочого тижня і продовження спроб розгойдування міжбанку. Якщо раптом на торгах з’явиться ситуативний надлишок валюти (у що ми особливо не віримо) – НБУ буде поповнювати резерви, викуповуючи його через Matching.
Коридор по долару в п’ятницю за нашими розрахунками буде в межах 26,60 – 26,85 гривень із загальним настроєм на часту і оперативну зміну тренду в разі будь-яких істотних економічних або політичних новин.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,73 / 26,76
євро – 30,12 / 30,15
російський рубль – 0,414 / 0,415
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас