Microsoft випустив новий браузер Edge на основі Chromium — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft випустив новий браузер Edge на основі Chromium

Фондовий ринок
842
У понеділок компанія Microsoft представила перший офіційний реліз свого нового браузера Edge на движку Chromium для системи Windows 10 і не тільки. У грудні компанія оголосила, що збирається переробити свій браузер і перевести його на популярну відкриту платформу Chromium.
Завдяки цьому компанія сподівається зробити його більш конкурентоспроможним з іншими браузерами, в першу чергу з Google Chrome.
Підтримка розширень для Chrome стане перевагою як для користувачів, так і для розробників цих додатків і веб-додатку. Експериментальна версія браузера вже пробралася в інтернет обхідними шляхами.
Зазвичай подібні програми ставити не рекомендується, але багато хто вже зміг познайомитися з новим варіантом браузера, і про проблеми поки що не повідомлялося.
Згідно зі статистикою NetMarketShare, частка ринку сучасного варіанту Edge на персональних комп’ютерах становить тільки 4,4%. Для порівняння, Chrome лідирує з результатом 65,5%. Internet Explorer також ще в строю і навіть більш популярний, ніж Edge.
Його частка становить 9,83%. Тепер доступні перші збірки нового браузера в каналах Canary і Developer. Збірки Canary оновлюються майже щовечора, щоб охочі могли пильно стежити за процесом розробки. Збірки Developer оновлюються щотижня, і з цієї причини вони більш стабільні. Бета-версії та підтримка інших версій Windows та інших платформ, таких як macOS, очікуються в майбутньому.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас