Минулого року суд Києва стягнув з Пенсійного фонду понад 13 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Минулого року суд Києва стягнув з Пенсійного фонду понад 13 млн грн

Казна та Політика
224
Торік у справах про загальнообов’язкове пенсійне страхування Окружний адміністративний суд Києва засудив до стягнення на користь позивачів понад 13 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба суду.
“За результатами розгляду в 2018 році суперечок з обов’язкового пенсійного страхування Окружним адміністративним судом міста Києва в 88% справ суд ставав на бік позивача. Всього в минулому році суд виніс ухвали про стягнення на користь позивачів понад 13 млн грн”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що позови щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування залишаються однією з найчисленніших категорій справ і становлять майже 20% від усіх надходжень до суду.
Одна з головних причин звернень – неправильно нараховані або перераховані пенсії. Пенсійний фонд робить помилки, а страждає пенсіонер.
У прес-службі також повідомили про розмір державного мита та категорії громадян, які можуть бути звільнені від його сплати.
“За одну немайнову вимогу позивач повинен сплатити 768 грн 40 коп. Однак у позивача завжди є можливість звернутися до суду з клопотанням про відстрочку і розстрочку судового збору. При цьому він повинен надати підтвердження, що у нього скрутне матеріальне становище”, – резюмували в прес-службі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас