Intel провела масштабну хвилю скорочень IT-працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel провела масштабну хвилю скорочень IT-працівників

Фондовий ринок
1553
Згідно з джерелами всередині Intel, компанія звільнила сотні працівників інформаційних технологій в різних підрозділах.
Intel підтвердила звільнення, але відмовилася пояснювати причини скорочень або вказувати кількість осіб, які втратили роботу.
Скорочення відбулися в різних підрозділах компанії, включаючи центр, що розташований в Орегоні і нараховує 20 000 робітників.
Один з інформаторів повідомив, що звільнення в Орегоні були пропорційні тим, що відбулися і в інших місцях. Скорочення зачепили і підприємства Intel в США, а також адміністративний об’єкт в Коста-Ріці.
Співробітники компанії заявили, що звільнення зумовлені не лише бажанням скоротити витрати: мабуть, цей крок відображає широкі зміни в підході Intel до своїх внутрішніх технічних систем. Intel раніше використовувала кілька підрядників з управління інформаційними технологіями. Відповідно до внутрішнього документа, отриманого The Oregonian, Intel тепер передасть ці завдання одному підряднику – індійському технологічному гіганту Infosys.
Intel тепер потрібно менше менеджерів, які контролюють відповідних найнятих працівників.
Нинішня хвиля скорочень є однією з найзначніших в Intel з 2016 року, коли компанія скоротила 15 тисяч співробітників, звільнивши фахівців або достроково відправивши їх на пенсію. Тоді Intel готувалася до довгострокового спаду свого основного бізнесу – мікропроцесорів для ПК і ноутбуків. Відтоді компанія успішно наростила свою присутність на інших ринках, особливо в секторі центрів обробки даних. В кінці 2018 року загальна кількість співробітників Intel по всьому світу налічувала 107 400 осіб.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас