День фінансів, 1 квітня: про Фонд гарантування зарплат, витрати українців і трудову міграцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 квітня: про Фонд гарантування зарплат, витрати українців і трудову міграцію

911
Понеділок, 1 квітня: Що передбачає Фонд гарантування зарплат і як українці витрачають зароблені гроші:
Уряд хоче створити Фонд гарантування зарплат. За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, Фонд гарантування зарплат буде формуватися від надходжень роботодавців за застрахованих осіб. А якщо компанія збанкрутувала, то держава повинна буде взяти на себе зобов’язання виплатити частину зарплати.
В ДФС назвали найчастіші порушення в роздрібній торгівлі. Прес-служба Офісу великих платників податків ДФС повідомляє, що до найбільш частих порушень за результатами перевірок мереж роздрібної торгівлі цього року належать, зокрема, торгівля алкоголем за ціною нижче встановленої урядом для продажу в роздріб, і продаж алкогольних напоїв з пошкодженими акцизними марками.
Трудова міграція дає Україні нові знання і 10% ВВП. Таку думку висловив генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала. Українські трудові мігранти відправили на батьківщину близько $11 млрд, або близько 10% ВВП в 2018 році. На думку Фіали, значна трудова еміграція з України є проблемою в довгостроковій перспективі, однак може бути корисна в короткостроковій.
На що українці витрачають зароблені гроші. Згідно з даними Держслужби статистики, майже все додатково зароблене народ проїдає, а відкладає про запас всього 1,8%. А ось структура витрат залишається практично незмінною починаючи з 2010 року: найбільше, як і раніше, йде на їжу і найменше на освіту.
В Україні планують ввести суворий техогляд для вантажівок і автобусів. З 1 травня в Україні змінюються правила техобслуговування для комерційного транспорту. Вантажо- і пасажироперевізників перевірятимуть суворіше. У планах скорочення терміну дії водійських прав від 30 до 15 років. Для водіїв автобусів і вантажівок цей термін – 5 років.
У Києві знімуть обмеження швидкості на 17 вулицях. З 1 квітня на деяких столичних вулицях знято обмеження швидкості в 50 км/год. Тепер вказаними вулицями можна їздити зі швидкістю до 80 км/год.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас