Суд визнав незаконним обмеження до 30 пільгових поїздок у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд визнав незаконним обмеження до 30 пільгових поїздок у Києві

Казна та Політика
873
Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконним обмеження до 30 пільгових поїздок, встановлене в столиці.
Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.
“Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі за позовом до Кабінету Міністрів України про визнання незаконними та нечинними окремих пунктів Порядку надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутках, затвердженого постановою Уряду від 14 березня 2018 року №197. Зокрема, позивач оскаржував пункти, якими визначалося, що розмір щомісячної готівкової виплати затверджується обласними та Київською міською держадміністраціями та визначається шляхом множення середньої вартості проїзду у міському комунальному транспорті в області (м. Києві) на 30 поїздок”, – йдеться у повідомленні.
Як відомо, позивач був обурений тим, що право на пільговий проїзд киян обмежується саме 30 безкоштовними поїздками, які розраховують за середньою вартістю однієї поїздки по області.
Утім, судді, розглянувши справу, визнали “протиправними та нечинними частини першу та другу пункту 4 Порядку надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду всіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах, затвердженого відповідною постановою Кабміну”.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас