Російська S7 Space хоче розірвати контракт з українським "Південмашем" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська S7 Space хоче розірвати контракт з українським "Південмашем"

Фондовий ринок
3071
Російська приватна компанія S7 Space (входить у групу S7, володіє плавучим космодромом “Морський старт”) планує зупинити виконання контракту на виробництво на українському підприємстві “Південмаш” 12 ракет-носіїв (РН) “Зеніт”.
Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на джерело в російській ракетно-космічній галузі. Керівництво S7 Space поінформувало “Південмаш” про припинення і заплановане надалі розірвання контракту.
Інформацію підтвердило джерело в компанії S7 Space. Воно повідомило, що в квітні виробництво буде заморожено на поточному рівні виготовлення ракет. У “Південмаші” не стали коментувати питання про виробництво ракет “Зеніт”.
Також повідомляється, що S7 Space заплатила “Південмашу” частину суми за виробництво ракет — близько $30 млн.
Нагадаємо, що ДП “Південмаш” (м. Дніпро) оголосило про підписання контракту на поставку дочірній структурі російської групи компаній S7 ракет “Зеніт” влітку 2017 року. Угодою передбачено створення 12 носіїв, які повинні використовуватися для пусків з акваторії Тихого океану (проект Sea Launch) з космодрому Байконур (Land Launch). У січні 2018 року підприємство повідомляло, що очікує отримання нового замовлення на виготовлення РН “Зеніт” вже на початку 2018 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас