Данія видаватиме безвідсоткові кредити на проекти «зеленої» енергетики в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія видаватиме безвідсоткові кредити на проекти «зеленої» енергетики в Україні

Енергетика
1538
Україна та Данія підписали угоду, відповідно до якої данська урядова організація Danida Business Finance надаватиме безвідсоткові кредити на реалізацію проектів з відновлювальної енергетики, енергоефективності, водопостачання та очищення води в Україні.
Зазначається, що в межах такої угоди, Данія видаватиме безвідсоткові кредити в доларах або євро, які будуть покривати 100% вартості проекту з відновлювальної енергетики, енергоефективності або очищення води.
«Підписання цієї Угоди — результат тривалої, кропіткої роботи обох сторін. Співпраця з данськими партнерами дозволить нам ефективно залучати кошти для реалізації нових проектів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та економічного зростання. Такий крок, безумовно, розширює горизонти інвестиційних можливостей для України», — заявила міністерка фінансів України Оксана Маркарова.
Зазначається, що відсотки за кредитами буде компенсувати уряд Данії, а строк погашення таких кредитів може складати до 10 років. При цьому, за умовами програми, позика може покривати до 100% вартості проекту.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас