Кабмін скасував книгу скарг і пропозицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скасував книгу скарг і пропозицій

Казна та Політика
2981
Уряд на восьмому дерегуляційному засіданні скасував 149 застарілих актів 1993-1997 років, серед яких — норма про обов’язкове ведення книги скарг і пропозицій.
Проекти постанов для восьмого дерегуляційного Кабміну презентував перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.
Зокрема, Кубів назвав три ключові зміни, які ухвалив восьмий дерегуляційний Кабмін.
“Пропонуємо скасувати обов’язкову вимогу ведення так званої “Книги скарг та пропозицій” як радянський рудимент, що не захищає споживача, але створює додаткові витрати для бізнесу та можливості для зловживань з боку перевіряючих органів. Витрати для всіх компаній на рік через книгу скарг сягають 125 млн грн”, – сказав перший віце-прем’єр.
Наступним, що має бути скасовано, він назвав максимальну надбавку в 10% на медичні вироби, що дасть змогу використовувати ринкове ціноутворення.
“Дія максимальної надбавки призвела до штучного дефіциту на ринку якісного медичного обладнання та виробів для застосування в терапії орфанних захворювань”, – розповів урядовець.
Також за пропозицією Мінекономрозвитку іноземцям дозволять оформлювати довгострокові візи в департаменті консульської служби МЗС без виїзду з території України. “Це дозволить спростити залучення висококваліфікованих фахівців, як у приватний сектор, так і в наглядові ради державних підприємств”, – додав Кубів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас