Франція введе цифровий податок для ІТ-гігантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція введе цифровий податок для ІТ-гігантів

Світ
527
Під нове регулювання підпадають близько 30 найбільших інтернет-компаній. Податок знадобився, щоб IT-бізнес, який заробляє мільярди без відкриття офісів по всій країні і найму десятків тисяч співробітників, не отримував несправедливої ​​переваги.
Про плани введення нового податку для інтернет-гігантів в інтерв’ю Le Parisien оголосив міністр фінансів Франції Бруно ле Мер. Як передає Bloomberg, з 1 січня 2020 року близько 30 компаній, в тому числі кілька французьких, будуть платити до 5% з виручки в країні, що принесе в казну додатково близько 500 млн євро на рік.
Ле Мер вказав, що завдяки інтернет-продажам левова частка доходу припадає на країну реєстрації бізнесу, хоча по факту компанії працюють по всьому світу.
Міністр також згадав про плани брати податок з таргетованоъ на Францію реклами та перепродажу персональних даних.
У зв’язку з тим, що нова схема торкнеться перш за все американських компаній, Ле Мер уточнив, що обговорював план з колегою з США Стівеном Мнучіним, і той запевнив, що законопроект не суперечить двостороннім угодам про оподаткування.
Восени минулого року Франція збиралася легалізувати ICO за умови сплати податків. А в Сан-Франциско обговорювали додатковий соціальний збір з IT-гігантів на фінансування нічліжок.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас