Їжа з 3D-біопринтера: на МКС планується здійснити біодрук м'яса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Їжа з 3D-біопринтера: на МКС планується здійснити біодрук м'яса

Технології&Авто
418
Підбито остаточні підсумки експерименту «Магнітний 3D-біопринтер», в ході якого вперше було здійснено «друк» живих тканин на борту Міжнародної космічної станції (МКС).
Нагадаємо, що в рамках проекту на орбіту було доставлено ​​спеціальну установку для 3D-біофабрикації тканин – апарат «Орган.Авт», створений компанією «3D Біопринтінг Солюшенс». Вирощування матеріалу здійснюється з використанням «формативного» принципу, коли зразок росте в сильному магнітному полі в умовах мікрогравітації.
Отже, повідомляється, що в ході експерименту були «роздруковані» 12 тривимірних тканинноінженерних конструктів: шість зразків тканини хряща людини і шість зразків тканини щитовидної залози миші.
Результати продемонстрували, що технологія дозволяє проводити складання тривимірних живих тканинноінженерних і органних конструкцій, використовуючи низькі концентрації парамагнетиків, що значно знижує їх можливий токсичний вплив на життєздатність клітин. Аналіз в лабораторії на Землі також показав, що клітини всередині отриманих конструктів живі і мають форму і будову, характерніи для здорових клітин.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас