У НБУ розповіли про роботу обмінників після валютної лібералізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ розповіли про роботу обмінників після валютної лібералізації

Казна та Політика
960
Директор департаменту ліцензування Національного банку Олександр Бевз розповів про зміни на ринку обміну валют після набрання чинності нового закону “Про валюту і валютні операції”.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Як зазначив Бевз, за ​​новим законом генеральну ліцензію на здійснення банками валютних операцій було скасовано, відтепер всі валютні операції банки можуть здійснювати на підставі банківської ліцензії.
“У випадку з небанківськими фінустановами – генеральні валютні ліцензії трансформуються в ліцензії на валютні операції. НБУ надав можливість спрощеного переоформлення ліцензій всім існуючим ліцензіатам. Для того щоб ліцензія стала безстроковою, а досі вона видавалася на 3 роки для обміну валют, небанківські установи повинні до 7 березня подати невеликий пакет документів для переоформлення ліцензій”, – розповів він.
Крім того, спрощено і порядок отримання нових ліцензій на обмін валют для небанківських фінансових установ. Зокрема, знижено вимоги до капіталу до 5 млн грн. Це дозволить установі відкрити 50 точок обміну. Кожне зростання точок обміну ще на 50 штук – це ще 5 млн. власного капіталу для установи.
“Ми починали з вимоги в 20 млн в 2016 році. Тепер вимога до входження на ринок зменшилася в 4 рази і це свідчить про те, що регулятор підтримує чесну конкуренцію між банками і небанківськими фінустановами і створює максимально прості умови для доступу”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас