ЄС здешевить здійснення транскордонних платежів у євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС здешевить здійснення транскордонних платежів у євро

Фінтех і Картки
368
Рада ЄС у понеділок, 4 березня, затвердила положення про зрівняння витрат на транскордонні платежі в державах єврозони і країнах, які користуються власною валютою.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейської ради.
“ЄС працює над тим, щоб здешевити платежі в євро. Оплачувати, знімати гроші в євро в будь-якій точці ЄС скоро буде коштувати стільки ж, скільки і вдома”, – йдеться в повідомленні.
З 2002 року однакові збори застосовуються до транскордонних і національних платежів у євро в межах єврозони, тоді як транскордонні платежі в євро з країн, що не входять до єврозони, обкладаються високим митом.
Реформа приведе у відповідність збори за транскордонні платежі в євро за такі послуги, як кредитні перекази, платежі за картками або зняття готівки, зі зборами відповідних національних платежів тієї ж вартості в національній валюті держави-члена, де знаходиться постачальник платіжних послуг.
Цей крок розширить переваги дешевих міжнародних переказів у євро для додаткових 150 млн споживачів із країн, що не входять до єврозони.
Крім того, будуть введені додаткові вимоги до прозорості платежів за послуги з конвертації валюти. Коли споживачі будуть проводити платежі по картці або знімати готівку за кордоном, вони зможуть вибирати, в якій валюті платити. Згідно з новими правилами, споживачі будуть проінформовані про відповідні збори, перш ніж зробити вибір.
Більшість прийнятих положень наберуть чинності з 15 грудня 2019 року.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас