Названо кількість "безвізових" країн для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо кількість "безвізових" країн для українців

Казна та Політика
1378
У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що українці можуть їздити без віз або за спрощеною візовою процедурою в понад 120 країн.
Про це журналістам повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.
Він сказав, що скасуванню віз або спрощенню візового режиму для громадян України в зарубіжних країнах приділяється велика увага.
“Уже в понад 120 країн світу громадяни України можуть в’їжджати за “безвізом” або в порядку максимального спрощення, тобто отримати візу в аеропорту або отримати електронну візу. І ми активно працюємо над тим, щоб ця кількість країн, куди зможе подорожувати громадянин України без віз, зростала”, – підкреслив Погорельцев.
Він нагадав, що в 2018 році було укладено 4 міжнародні договори: з Катаром, Сербією, Уругваєм і Грузією. Також були розроблені 26 нормативно-правових актів, 15 з яких набрали чинності торік.
“Є країни, з якими в силу різних обставин цей процес проходить досить непросто, але ми маємо своє бачення, свої плани, свою стратегію, тактику, як з тією чи іншою країною працювати”, – заявив Погорельцев.
Зокрема, він навів приклад Мексики, куди подорожує багато українців.
“Було б дуже добре вже найближчим часом підписати відповідну угоду про безвізові поїздки для громадян України. Ми з послом провели багато зустрічей у всіх центральних органах виконавчої влади, причетних до прийняття відповідного рішення – в уряді, в парламенті, всі декларують свою повну готовність це зробити, як кажуть зараз, але реально нічого не робиться”, – сказав Погорельцев.
“Треба зрозуміти, чому так відбувається, і потім знайти шляхи вирішення цього питання”, – додав він.
Також Погорельцев зазначив, що з Мексикою найближчим часом заплановані додаткові консультації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас