Приватна космічна вантажівка згоріла в атмосфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватна космічна вантажівка згоріла в атмосфері

Технології&Авто
1354
Вантажний космічний корабель Cygnus завершив свою місію з доставки вантажів до Міжнародної космічної станції (МКС) для НАСА 25 лютого згубним зануренням в атмосферу нашої планети.
Цей автоматизований космічний апарат – названий S.S. John Young на честь покійного командира місячної місії НАСА Аполлон-16 Джона Янга – був запущений в листопаді на борту ракети-носія Antares і доставив 3350 кілограмів припасів і наукового обладнання для станції.
“Вантажівка”, побудована авіакосмічною компанією Northrop Grumman, залишалася пришвартованою до станції протягом 81 дня. Вона покинула МКС 8 лютого з 2500 кілограмами сміття на борту, яке має згоріти в атмосфері Землі разом з кораблем. Однак занурення в щільні шари земної атмосфери було здійснено не відразу після відбуття корабля Cygnus зі станції.
Перед цим “космічну вантажівку” було використано для розміщення на орбіті безлічі крихітних “кубсатів” для різних замовників, а також для проведення операцій з комерційним обладнанням, що є на борту. Космічний корабель Cygnus згорів в атмосфері нашої планети в небі над Тихим океаном, на схід від Нової Зеландії, о 9:05 GMT 25 лютого, повідомили представники компанії Northrop Grumman.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас