Гройсман назвав стратегічне завдання для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман назвав стратегічне завдання для України

Енергетика
758
Одне із стратегічних завдань уряду – досягнення енергетичної незалежності та поступова відмова від імпорту палива у майбутньому.
Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
«Для нас важливо досягти енергонезалежності, – сказав Гройсман. – І ми знайдемо можливості, аби національна газовидобувна компанія («Укргазвидобування» – ред.) була ефективною і досягла цілей, які стоять перед державою в цілому. Наше завдання – більше видобувати і виробляти, ефективно споживати та з країни імпортера перетворитися на країну, яка забезпечує ресурсом себе сама».
Глава уряду наголосив, що будь-яке гальмування програми нарощування видобутку ресурсів, передусім, газу – неприпустимо.
За словами Гройсмана, забезпечення повного обсягу потреб власним газом дозволить запровадити нові формули справедливого ціноутворення на ресурс. “Зараз треба використовувати всі можливості, – додав прем’єр-міністр. – У найближчі 5 років ми можемо досягти мети, яка стоїть перед нами – забезпечити себе ресурсами, забезпечити стійкість енергосфери та закріпити енергонезалежність”.
За даними Міністерства енергетики та вугільних ресурсів України, у 2018 році загальний видобуток газу склав майже 21 млрд кубометрів. Сегмент видобутку демонструє позитивну динаміку три роки поспіль. Разом з тим, наголошують в уряді, темпи зростання видобутку мають бути більшими.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас