У Кабміні пояснили, чому пенсії підвищують зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні пояснили, чому пенсії підвищують зараз

Казна та Політика
2076
Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко запевняє, що підвищення пенсій в березні відбувається незалежно від майбутніх президентських виборів, а через наявність ресурсів, отриманих від розмитнення “євроблях”.
Про це він сказав в ефірі Прямого.
“Хочу нагадати приклад 2017 року, коли в жовтні-місяці, коли ми отримали за рахунок підвищення мінімальної заробітної плати додатковий ресурс 20 мільярдів гривень, то відразу провели 1 жовтня 2017 року осучаснення пенсій. Так само і сьогодні автоматично здійснюється осучаснення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів”, – заявив чиновник.
За його словами, дійсно, є певна несправедливість в тому, що отримують найбільший перерахунок пенсій люди з великим стажем роботи і якщо вони вийшли з високих зарплат, але є кілька категорій громадян – це в першу чергу люди, які працювали в сільському господарстві, в бюджетній сфері, в медицині, освіті – де були маленькі зарплати ще при СРСР.
Розенко також додав, що ресурси для підвищення пенсій з’явилися від масовоог розмитнення “євроблях”.
Варто зазначити, що про підвищення пенсій з березня було оголошено задовго до початку процесу розмитнення, коли ще не було відомо, скільки грошей отримає бюджет.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас