США і Китай наблизилися до торгового миру: Трамп анонсував нову угоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Китай наблизилися до торгового миру: Трамп анонсував нову угоду

Світ
597
Президент США Дональд Трамп може найближчим часом підписати угоду з головою КНР Сі Цзіньпіном про припинення торговельної війни. Як заявив сам Трамп, це можливо, якщо країнам вдасться подолати розбіжності, що залишилися. За словами президента США, учасники переговорів “дуже-дуже близькі” до укладення угоди.
“Ми проведемо ще один саміт, у нас буде саміт для підписання угоди. … Сподіваюся, ми зможемо довести справу до кінця. Але ми вже дуже-дуже близькі”, – заявив Трамп.
Припускаючи, що по обидва боки буде досягнутий додатковий прогрес, Трамп повідомив, що планує зустрітися з Сі Цзіньпіном в своєму маєтку Мар-а-Лаго.
Водночас він проявив обережність, заявивши, що угоду “може бути укладено досить скоро, а може бути не укладено взагалі”. Трамп заявив губернаторам, що, “схоже”, китайські учасники переговорів незабаром продовжать роботу над угодою.
Ринки вже пішли вгору після нещодавньої заяви Трампа про те, що він відкладе підвищення мит на імпорт з Китаю обсягом 200 млрд доларів і перенесе крайній термін досягнення угоди, призначений на 1 березня.
Трамп пояснив відмову від нового підвищення мит на китайські товари прогресом на переговорах. Він повідомив на своїй сторінці в Twitter: “Торговельна угода з Китаєм (і не тільки вона) знаходиться на просунутому етапі. Відносини між нашими країнами дуже міцні. Тому я погодився відкласти підвищення американських тарифів. Подивимося, що буде далі”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас