Посилення правил для ФОП призведе до еміграції спеціалістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посилення правил для ФОП призведе до еміграції спеціалістів

Казна та Політика
5757
Спільнота ІТ-спеціалістів та компаній Львова вважає неприйнятним проект закону про посилення правил для ФОПів.
Про це йдеться у заяві на сайті спільноти.
“ІТ-індустрія особлива тим, що працює на глобальному ринку, отримуючи доходи від клієнтів зі всього світу, починаючи з США і Канади, країн Європи та Азії, завершуючи Ізраїлем. Система спрощеного оподаткування дала змогу компаніям офіційно врегулювати бізнесові відносини працюючи з різними країнами та континентами, передаючи інтелектуальну власність замовникам”, – заявив Львівський ІТ Кластер.
Зазначається, що оплата праці програмістів складає більше за 80% від всіх затрат компаній, які надають послуги ІТ-аутсорсингу. Різке і значне підвищення податкового навантаження при фоновому підвищенні глобальної конкуренції на цьому ринку зробить їхню бізнес-модель неможливою для подальшого росту, а для середніх і малих компаній взагалі неможливою для подальшого існування.
У заяві наголошується, що прийняття закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників та протидії застосуванню незадекларованої праці” спричинить лише негативні наслідки як для кожного окремого ІТ-спеціаліста, так і для бізнесу та економіки України загалом.
Серед таких наслідків:
  • Спад динаміки росту ІТ-індустрії в Україні.
  • Еміграція ІТ-спеціалістів.
  • Зменшення фінансових показників.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас