Кількість домашніх сонячних електростанцій в Україні зросла у 375 разів за останні 4 роки — Держенергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість домашніх сонячних електростанцій в Україні зросла у 375 разів за останні 4 роки — Держенергоефективності

Енергетика
597
Станом на кінець 2018 року близько 7,5 тисячі домогосподарств в Україні встановили сонячні електростанції. У 2014 році таких родин було 20.
Таким чином, кількість «домашніх» сонячних електростанцій в Україні зросла у близько 375 разів. При цьому, більшість таких електростанцій ввели в експлуатацію у 2018 році — 4,5 тисячі.
«Завдяки власній СЕС родина самостійно забезпечує потреби в електроенергії, заощаджує свій бюджет та ще й заробляє, реалізуючи надлишок енергії в мережу», — повідомив голова Державного агентства з питань енергоефективності Сергій Саврук.
Однією з причин того, що кількість домашніх електростанцій в Україні так стрімко зростає, є те, що виробництво сонячних панелей у світі стає дешевшим. Також українців стимулює «зелений» тариф на сонячну енергетику, який дозволяє заробити на продажі електрики.
За словами Саврука, враховуючи темпи зростання популярності сонячних електростанцій, можна очікувати, що протягом 2019 року в Україні встановлять декілька тисяч нових домашніх сонячних електростанцій.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас