Сологуб: програма МВФ – це якір, якій потрібен Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сологуб: програма МВФ – це якір, якій потрібен Україні

Казна та Політика
609
Ключовим припущенням макроекономічних прогнозів Національного банку – зокрема, зниження інфляції до 6,3% і зростання економіки на 2,5% у 2019 році, а також утримання міжнародних резервів на рівні вище 20 млрд дол США – є подальша співпраця з МВФ і сприятливі умови доступу на міжнародні ринки капіталу.
Про це заявив заступник Голови Національного банку України Дмитро Сологуб на сторінці у facebook.
«Програма МВФ – це якір, який потрібен Україні не тільки з точки зору грошей, але й з точки зору позитивного сигналу інвесторам», – сказав Дмитро Сологуб.
Залучення зовнішнього фінансування на тлі стабільних світових цін на основні товари експорту України, більш низьких цін на енергоресурси і значних обсягів грошових переказів з-за кордону дозволить забезпечити у 2019 році притік валюти, достатній для підтримки обсягу міжнародних резервів на поточному рівні.
Відповідаючи на питання щодо причин поточного розширення дефіциту торгового балансу України, тобто зростання імпорту товарів швидше за експорт, Дмитро Сологуб також зазначив, що у минулому році, на відміну від 2012-13 рр., імпорт значною мірою збільшувався через зростання інвестиційного попиту на обладнання і технології для розвитку бізнесу, що є індикатором пожвавлення економіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас