В Австрії порушили справу проти Amazon — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії порушили справу проти Amazon

Фондовий ринок
413
Федеральний орган з питань конкуренції Австрії (BWB) почав розслідування проти Amazon через його ймовірне зловживання своїм становищем на ринку і переваги власних продуктів перед товарами австрійських ритейлерів.
Про це повідомляє Сегодня з посиланням на AFP.
“Австрійський орган з питань конкуренції повідомив у четвер, що почав розслідування щодо гігантського американського ритейлера Amazon через те, що він, ймовірно, зловживав своєю домінуючою позицією і віддавав перевагу власним продуктам, а не товарам австрійських ритейлерів на своєму ринку”, – йдеться в повідомленні.
У BWB заявили, що розслідування було розпочато після отримання скарг в грудні 2018 року щодо ймовірних “несправедливих торговельних дій” з боку Amazon.
Згідно з цими скаргами, американська компанія, зокрема, раптово і безпідставно видаляла акаунти австрійських ритейлерів.
В австрійському відомстві повідомили, що американський ритейлер також міг своїми діями “дискримінувати інших ритейлерів, віддаючи перевагу власним продуктам на ринку Amazon”.
Регулятор підозрює, що Amazon змушував ритейлерів вказувати ціни на продукти, і додавав в акаунтах продавців неправдиві дані, необхідні для доставки товарів.
У BWB відзначили, що результати самого розслідування можуть призвести до попереджень, санкцій або навіть штрафів проти американської компанії.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас