В ЄС узгодили поправки до газової директиви щодо "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС узгодили поправки до газової директиви щодо "Північного потоку-2"

Енергетика
1216
Представники Європарламенту, Ради ЄС та Єврокомісії погодили проект поправок до газової директиви ЄС, що стосуються проекту “Північний потік-2”.
Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.
Метою поправок є вдосконалення існуючої газової директиви і забезпечення того, щоб принципи енергетичного законодавства ЄС застосовувалися до всіх газопроводів до і з третіх країн. У Єврокомісії повідомили, що нові правила підвищать конкуренцію між постачальниками газу і збільшать енергетичну безпеку в усьому ЄС.
“Сьогоднішня домовленість відповідає цій меті. Вона гарантує, що положення газової директиви застосовуються на території ЄС (суша і море) і забезпечують ефективний нагляд за застосуванням правил внутрішнього ринку ЄС національними органами, які контролюються Комісією. Це важливий крок до добре функціонуючого, прозорого і конкурентоспроможного внутрішнього газового ринку ЄС, де всі постачальники діють згідно з правилами ЄС”, – йдеться в повідомленні.
Відзначимо, депутат Європарламенту Єжи Бузек написав в Twitter, що в ЄС домовилися про поправку до газової директиви.
“Нам вдалося домовитися про поправку до газової директиви! Ми перебуваємо в абсолютно новій реальності: кожен газопровід, який не входить в ЄС, включаючи “Північний потік-2”, буде регулюватися законодавством ЄС, в тому числі і в морській частині. Це найкраща гарантія безпеки поставок газу і його доступних цін”, – написав він.
Тепер газову директиву мають затвердити Європарламент та Рада ЄС, а в національні законодавства держав-членів вона повинна бути інтегрована в протягом 9 місяців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас