ЄС погодив інструменти боротьби з відмиванням грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС погодив інструменти боротьби з відмиванням грошей

Світ
420
Європарламент та Єврорада досягли політичної згоди навколо пропозицій Європейської Комісії щодо спрощення транскордонного доступу правоохоронних органів до фінансової інформації.
Це посилить їх спроможність у боротьбі проти фінансування тероризму, передає кореспондент Укрінформу.
Нові заходи, досягнення яких було визначено політичним пріоритетом на 2018-2019 роки, дозволять поліції отримувати швидкий доступ до важливої фінансової інформації в ході кримінальних розслідувань, що зміцнить здатність ЄС реагувати на прояви тероризму та інші серйозні злочини.
Правила, які містяться у новій Директиві ЄС, спрощують для європейських правоохоронців організаційну роботу та координацію між різними державами ЄС в умовах, коли злочинні угрупування можуть спрямовувати транскордонні фінансові потоки протягом лічених хвилин. За задумом, такі правила дозволять значно посилити контроль за спробами відмивання грошей.
Запропонована директива ще має пройти формальне затвердження у ЄП та у Європейській Раді. У країн-членів буде 24 місяці, щоб привести національне законодавство у відповідність до цього документу.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас