НБУ запускає послугу з перевезення валюти між містами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запускає послугу з перевезення валюти між містами

Казна та Політика
736
НБУ розширив перелік своїх послуг у сфері перевезення валютних цінностей та врегулював питання тарифів у наданні таких послуг.
Про це повідомляє прес-служба регулятора.
За заявками банків Нацбанк з 25 березня 2019 року зможе здійснювати міжміські перевезення валютних цінностей середньоваговими і великоваговими оперативними автомобілями. Досі така послуга забезпечувалася НБУ тільки в межах одного населеного пункту.
У Нацбанку вважають, що нова послуга допоможе ефективно контролювати обіг готівки в банківській системі в частині організації її перевезення, сприятиме зростанню обсягів надходження готівки в НБУ для її подальшої обробки та зможе забезпечити потреби економіки в готівці належної якості.
Також НБУ привів власні тарифи на послуги з перевезення валютних цінностей до середнього рівня ринкових цін на аналогічні послуги. У відомстві вважають, що такий крок дозволить зробити тарифну політику регулятора на ці послуги конкурентною. Відповідні норми прописані в постанові НБУ від 7 лютого 2019 року №36 і набирають чинності з 25 березня 2019 року.
Організовує і перевозить валютні цінності між Нацбанком і банками України управління з перевезення цінностей Центрального сховища НБУ.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас