Boeing підключилася до спроб випустити перший надзвуковий бізнес-літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing підключилася до спроб випустити перший надзвуковий бізнес-літак

Технології&Авто
1971
Компанія Boeing оголосила про партнерство з Aerion і «суттєві інвестиції» в проект надзвукового бізнес-джета Aerion AS2.
Гігант запропонує свої ресурси в конструюванні, виробництві і тестуванні для Aerion AS2. Жодних інших деталей про партнерство не розкривається. Раніше Aerion співпрацювала з Lockheed Martin, але альянс розвалився з неназваних причин.
AS2 — 12-місцевий бізнес-літак, основною «фішкою» якого є швидкість близько 1600 км/год. Це на 70% швидше актуальних апаратів. Його представили публіці в 2014 році, а через чотири роки показали двигун.
Якщо все піде за планом, AS2 добереться до польових випробувань в 2023 році, а в 2025 почне повноцінно працювати, відзначається в прес-релізі Boeing. Це зробить його першим в світі надзвуковим бізнес-джетом.
Авіабудування відмовилося від надзвукових пасажирських авіалайнерів «Конкорд» в 2003 році, з того часу ніхто так і не вийшов на ринок. Індустрія за 15 років просунулася вперед і дозволяє створювати більш економічний, безпечний і технічно просунутий авіатранспорт.
Досвід інженерів і гроші Boeing допоможуть Aerion AS2 просунутися у виробництві. Сам гігант і раніше виявляв увагу до надзвукових рішенням, навіть показав власне бачення такого літака.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас