Заповнити дефіцит робочих рук в Україні можуть мігранти з Азії - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заповнити дефіцит робочих рук в Україні можуть мігранти з Азії - експерт

Казна та Політика
2635
В Україні в останні роки спостерігається значне скорочення населення і відтік робочої сили за кордон. Заповнити дефіцит робочих рук можуть мігранти з Азії.
Такий прогноз оприлюднила експерт із питань працевлаштування Тетяна Пашкіна. За словами експерта, Україні варто чекати гостей з країн, “де ще гірше”.
“Є міграція з України, і є ще одна погана цифра – різниця між смертністю і народжуваністю. За останні три роки менше, ніж мінус 190 тисяч населення на рік, у нас не відбувалося”, – зазначила експерт.
За її словами, на місця, що звільнилися, приїжджають люди з таких країн, як Сирія та Ірак – “біженці, яких до 30 тисяч”.
“Але це люди, які не знають мови, дуже повільно і погано вписуються. Через те, що вони біженці, вони не мають навіть достатньої кількості документів, щоб офіційно працевлаштуватися. Вони можуть поповнити сірий ринок праці, тому що з цими папірцями за нашим законодавством вони не можуть нікуди піти”, – заявила Пашкіна.
“Виникає ситуація, коли є відтік, але припливу немає. У нас найнижча зарплата в Європі, сусіди до нас не поїдуть. Якщо говорити про Азію, поїдуть ті країни, де ще гірше. Але і програми адаптації тих громадян у нас немає”, – наголосила вона.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас