Зубко пояснив, як монетизація субсидій може зменшити платіжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко пояснив, як монетизація субсидій може зменшити платіжки

Казна та Політика
1227
Після монетизації субсидій людина матиме “живі кошти” і самостійно контролюватиме як якість комунальних послуг від постачальника, так і розрахунки за них.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
“Раніше рахунки для субсидіантів формувалися поза їх очами, і ніхто не міг проконтролювати справжній обсяг наданих послуг і споживання. Після монетизації людина матиме живі кошти і самостійно контролюватиме як якість послуг від постачальника, так і розрахунки за них”, – пояснює Геннадій Зубко.
Як другий момент він відмічає те, що за рахунок віртуального проходження субсидій в українців зникає зацікавленість рухатися у напрямку енергоефективності, і планується зламати цей стереотип.
«Ми не можемо говорити про можливість зменшення вартості газу у 2-4 рази, як це дехто популістично заявляє. Але ми можемо говорити про можливості зменшення у двічі або у тричі енергоспоживання. А це означає, що ми можемо зменшити рахунки. І для цього необхідно мати «живі кошти», — зазначив Геннадій Зубко.
Урядовець підкреслив, що сьогодні українці, які отримували субсидії, знову починають вчитися платити за комунальні послуги. Вони можуть чітко заміряти, скільки вони споживають, думати про те, як зменшити споживання, проконтролювати і вирішувати, що можна для цього зробити.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас