У скандального забудовника на Осокорках забрали землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У скандального забудовника на Осокорках забрали землю

Фондовий ринок
1186
Київрада на своєму засіданні 31 січня проголосувала за розірвання договору оренди зі скандальним забудовником “Контактбудсервіс” на Осокорках. Відповідне рішення підтримали 77 депутатів.
Причина розриву договору – борги забудовника перед містом за оренду землі в розмірі 65 мільйонів гривень, які той відмовився платити. Мер столиці Віталій Кличко назвав справедливим рішення Київради.
“Тепер договір оренди розірвано остаточно! Це рішення – серйозний сигнал для інших забудовників, які нехтують інтересами міста”, – зазначив мер.
Раніше ми повідомляли, що освоєння ділянки на Осокорках повинні були почати ще до 2008 року. “Контактбудсервіс” після того, як уже представив на Містобудівній раді проект забудови, отримав низку зауважень, проте продовжив будівництво.
Нагадаємо, на Осокорках залишився чи не останній острівець незайманої природи в межах міста. Тут гніздяться десятки видів птахів, в тому числі червонокнижні, і озера, яких дивним чином, всупереч висновку агентства водних ресурсів, немає на кадастрових картах.
Навколо нього кілька років поспіль триває конфлікт між забудовником і активістами. Забудовник намагався силою пробити дорогу до природоохоронної території. Між активістами та представниками забудовника не раз виникали бійки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас