Intel побудує в Ізраїлі новий напівпровідниковий завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel побудує в Ізраїлі новий напівпровідниковий завод

Фондовий ринок
319
Корпорація Intel інвестує 40 млрд шекелів (10,9 млрд доларів США) в будівництво нового напівпровідникового підприємства в Ізраїлі.
Про чергове велике вкладення американського чіпмейкера в країні повідомив міністр фінансів Ізраїлю Моше Калон (Moshe Kahlon).
“Керівництво Intel поінформувало нас про рішення інвестувати ще 40 мільярдів шекелів в Ізраїль. Це безпрецедентне рішення, яке сприятиме створенню тисяч робочих місць на півдні країни”, – написав у Twitter глава ізраїльського мінфіну.
Раніше, в травні 2018 року Intel пообіцяла витратити близько 18 млрд шекелів (5 млрд доларів) на модернізацію існуючої фабрики в місті Кирьят-Гат на півдні Ізраїлю в період з 2018 по 2020 роки. В рамках угоди Intel також погодилася виділити ще 3 млрд шекелів (близько 835 млн доларів) місцевим постачальникам.
Американський чипмейкер має намір надати уряду Ізраїлю бізнес-план щодо подальших інвестицій у виробничий майданчик компанії в Кирьят-Гаті. При цьому в Intel обмовилися, що не оприлюднять деталей нового ізраїльського проекту, таких як графік робіт, вартість і плановані технології.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас