Стало відомо, скільки авто розмитнюють за добу в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки авто розмитнюють за добу в Україні

Технології&Авто
1095
За добу в Україні розмитнення проходять 4,5-5 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією, з яких 40-50% – авто на “єврономерах”, а решта – автомобілі, що раніше не заїжджали в країну.
Про це заявила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, пише Сьогодні.
“Коли називають кількість авто, які розмитнюються, не називають ту велику частину авто, які вперше приїжджають в Україну. А їх заїжджає стільки, а то й більше, ніж тих, які розмитнюються після перебування на території країни”, – повідомила вона.
Южаніна також додала, що деякі митниці саботували розмитнення авто на єврономерах, влаштувавши змову між митними постами і брокерами.
“Підігрівали цей саботаж люди, для яких це раніше був бізнес. Вони і самих людей підігрівали не їхати розмитнюватися, і митників, щоб вони не давали людям можливості розмитнюватися”, – розповіла вона.
Голова профільного парламентського комітету запевнила, що “ніякого повороту подій бути не може” і люди повинні знайти можливість для розмитнення автомобілів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас