В Італії знижують пенсійний вік і запроваджують «базовий дохід» для бідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії знижують пенсійний вік і запроваджують «базовий дохід» для бідних

Світ
2506
Президент Італії Серджо Маттарелла підписав закон про зниження пенсійного віку та впровадження «базового доходу» для бідних.
Про це повідомляє місцеве агентство новин.
Пенсійний вік в Італії буде знижено з 67 до 62 років, але тільки в разі трудового стажу не менше ніж 38 років. Формула реформи дуже проста – італійці отримають виплати, якщо їх вік і стаж в сумі складуть сто років. Чим старша людина, тим менший стаж їй потрібен. Наприклад, в 70 років буде потрібно 30 років трудового стажу.
Крім того, в Італії вводиться базовий дохід у розмірі 780 євро на місяць на людину і 1032 євро на сім’ю на місяць. Його отримуватимуть малозабезпечені громадяни і ті, хто довго не може знайти роботу.
При цьому обов’язковою умовою для отримання матеріальної допомоги є свого роду контракт, який зобов’язує займатися пошуком роботи.
Також уряд запровадив кримінальну відповідальність за надання неправдивих даних. Зокрема, якщо прохач допомоги працює і отримує зарплату «в конверті», передбачено покарання у вигляді шести років позбавлення волі.
Підраховано, що близько 5 млн бідних і безробітних італійців отримуватимуть допомогу від держави. Право на соціальну допомогу мають італійці чи іноземці, які постійно проживають в Італії не менше ніж 10 років. За підрахунками економістів, ці заходи вимагатимуть додатково 22 млрд євро.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас