Індекс сприйняття корупції-2018: Україна нижче Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс сприйняття корупції-2018: Україна нижче Білорусі

Казна та Політика
1829
У рейтингу “Індекс сприйняття корупції-2018” Україна отримала 120 місце серед 180 країн, що на 10 позицій краще, ніж за результатами 2017 року.
Про це повідомляє в дослідженні Transparency International.
Серед всіх своїх сусідів Україна посідає останнє місце – 32 бали, гірша ситуація тільки в Росії – 28 балів. Україну випереджають Молдова – 33 бали, Білорусь – 44 бали, Угорщина – 46 балів, Румунія – 47 балів.
“Такий результат не відповідає декларованим нашою країною прагненням до швидкої євроінтеграції, реформ і очищення від корупції усіх сфер життя. Якщо ситуація з корупцією в Україні продовжить змінюватися такими темпами, то наздоганяти ту ж Польщу доведеться не одне десятиліття”, – прокоментував результати дослідження виконавчий директор українського відділення організації Андрій Боровик.
За його словами, влада повинна подвоїти свої зусилля на шляху подолання корупції, в той час як українське суспільство давно готове до цього.
Зазначається, що поліпшення позицій України в порівнянні з минулим роком відбулося завдяки автоматичному відшкодуванню податку на додану вартість, розширенню системи державних закупівель ProZorro і діяльності бізнес-омбудсмена.
Більшість рекомендацій Transparency International українською владою було проігноровано, частково виконано лише рекомендацію про створення Антикорупційного суду.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас