У світі зростає кількість корпоративних банкрутств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі зростає кількість корпоративних банкрутств

Світ
739
«Жирні» роки пройшли. У Європі спостерігається слабкий економічний підйом, якого вже недостатньо для запобігання зростанню кількості банкрутств багатьох компаній. Одна з країн особливо схильна до подібного ризику.
У 2019 році в усьому світі очікується більше корпоративних банкрутств, ніж минулого року.
Як пише NTV, в страховій компанії “Ойлер Гермес” очікують збільшення кількості банкрутств приблизно на 6% в річному обчисленні.
“У всьому світі кількість корпоративних банкрутств зростає вже третій рік поспіль, – сказав Людовик Субран, головний економіст кредитного страховика «Ойлер Гермес». – Це свідчить про те, що «жирні» роки пройшли, світова економіка слабшає. Багато країн демонстрували більш слабке економічне зростання, ніж необхідно для підтримки стабільності. Лідирує за цим показником Китай».
На думку економістів, кількість випадків банкрутства в США і Нідерландах, ймовірно, залишиться стабільною. Німецькі компанії ризикують через свою експортну орієнтацію. Їх прибуток падає у зв’язку з напруженістю, що відновилася, і торговими конфліктами.
У Великій Британії банкрутство може прискоритися в разі невпорядкованого процесу виходу з Європейського Союзу. «Брексіт» все сильніше впливає на британські компанії. У 2018 році кількість випадків банкрутства зросла на 12%. 2019 рік може принести ще 9%. З початком активної фази виходу країни з ЄС зростання банкрутств може скласти 20%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас