У Давосі назвали суму всіх боргів у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Давосі назвали суму всіх боргів у світі

Світ
2404
На Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі учасники чергової дискусії спробували обговорити, наскільки людство підготовлене до можливості чергової фінансової кризи і яким чином можуть їй запобігти.
Учасники кажуть, що рівень корпоративного і державного боргу фактично вищий, ніж до фінансової кризи.
Глобальна боргове навантаження значно вище, ніж до світової фінансової кризи, близько 225% ВВП. У світі накопичилося 247 трильйонів доларів боргу, зокрема 63 трильйони доларів, взятих центральними урядами.
Заступник голови Комісії з регулювання цінних паперів Китаю Фан Сінхай сказав, що китайська економіка сповільниться цього року, але це не стане крахом. Цього року зростання, ймовірно, складе 6%.
Рей Даліо, засновник американської інвестиційної компанії Bridgewater Associates, зазначив, що є розумний шанс, що грошово-кредитна політика повинна буде стати простішою.
Даліо вважає, що є реальна проблема з точки зору кількості боргів, які США повинні будуть продати решті світу в найближчі кілька років. “Хто збирається купити цю суму боргу? Це буде проблемою. Нормальною еволюцією буде глобалізація”.
“За останні 40 років у Китаї не було значної фінансової кризи. Як це вдалося? У нас дуже низхідний підхід до управління фінансовими ризиками. Центральний уряд повсякчас підтримує зв’язок з фінансовим сектором. Якщо ризики накопичуються, втручається уряд. Якщо виникають коливання, ми швидко рухаємося, щоб стримати ризик, щоб він не поширювався на всю систему”, – сказав Фан Сінхай. “Саме так нам вдалося вирости, не наражаючись на великий фінансовий ризик. Там є урок, на який має поглянути решта світу”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас