Мінфін запускає єдиний рахунок для митних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін запускає єдиний рахунок для митних платежів

Казна та Політика
720
Міністерство фінансів України повідомило, що з 16 квітня всі підприємства, які здійснюють міжнародну діяльність та торгівлю, будуть сплачувати митні платежі на єдиний рахунок у Казначействі. Наразі ж кожна митниця має власний рахунок, що створює незручності для бізнесу.
Водночас з 23 січня 2019 року єдиний казначейський рахунок для митних платежів у тестовому режимі працюватиме для Київської міської та обласної митниць. З 18 лютого до 15 березня — тестовий режим роботи рахунку для митниць працюватиме також для решти українських митниць.
«З 16 березня до 15 квітня триватиме перехідний період запровадження ЄКР (єдиний казначейський рахунок), коли сплачувати митні платежі можна буде як на старі, так і на нові рахунки. Із 16 квітня 2019 року «єдиний рахунок» буде використовуватися усіма підприємствами в обов’язковому порядку», — йдеться у повідомленні Мінфіну.
У Мінфіні повідомляють, що запровадження єдиного рахунку має спростити умови ведення бізнесу для експортерів та імпортерів.
«Запровадження Єдиного казначейського рахунку для сплати митних платежів дозволить суттєво скоротити час на проходження митного оформлення, чітко регламентує процедуру перерахування до держбюджету платежів, що вносять під час митного контролю, а також сприятиме веденню бізнесу в Україні», — сказав заступник міністра фінансів Сергій Верланов.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас