Міненерго звинуватили в завищенні норм споживання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго звинуватили в завищенні норм споживання газу

Енергетика
801
Нафтогаз звинуватив Міністерсто енергетики в завищенні норм споживання газу для населення, у яких не встановлені лічильники.
Про це йдеться в повідомленні компанії в Facebook.
Зазначимо, газова норма в Україні становила 3,3 кубометра на людину. У листопаді 2018 року рішення уряду про знижені норми були оскаржені у Верховному суді, в результаті чого споживачам, у яких немає лічильників, надіслали платіжки відповідно до постанови Кабміну №619 від 1996 року, де зазначено такі норми: 9,8 куб. м (газова плита з централізованим гарячим водопостачанням), 18,3 куб. м (газова плита без централізованого гарячого водопостачання) і 23,6 куб. м (газова плита і водонагрівач).
Нафтогаз вважає, що це “шалено” великі норми, в зв’язку з чим звинувачує Міненерго в підіграванні облгазам.
“Не знаємо, чи це результат некомпетентності або корупції, але судові піддавки облгазам в Міненерго трапляються вже не вперше. Півроку втрачено. Через судового програшу і бездіяльності Міністерства українці, у яких не встановлено газовий лічильник, тепер повинні будуть платити за радянськими, завищеними в кілька разів нормами. Як ми з’ясували, зараз відомство нарешті підготувало постанову і просуває його на розгляд уряду, проте текст проекту постанови просто кричить про те, чиї інтереси обслуговує міністерство “, – г ворітся в повідомленні.
У компанії не вказують, на користь кого, на її думку, працює Міненерго, але зазначає, що зайві гроші після підвищення газових норм залишаться “у газсбитов, абсолютна більшість яких контролюється Фірташем та іншими колишніми регіоналами”.
Кількість домогосподарств без лічильників, за даними Нафтогазу, становить близько трьох мільйонів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас