Коболєв: якщо ціну на газ знизять, долар буде по 60 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв: якщо ціну на газ знизять, долар буде по 60

Валюта
14657
Українські політики не знизять ціну на газ, бо це може закінчитися колапсом всієї фінансової системи, переконаний голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Будь-який кандидат в президенти, який обіцяє зниження цін на газ, розуміє, що це закінчиться просто колапсом всієї фінансової системи. І тоді вже не стоятиме питання ціни на газ. Тоді стоятиме питання курсу долара: він буде 40 гривень за долар або 50, або 60 … І це дуже швидко закінчиться”, – сказав він.
Коболєв також розповів, чому не буде ніякого зниження ціни на газ.
“В Італії прийшла популістська партія, яка обіцяла, що ніколи не буде підтримувати банки грошима з бюджету. І через 8 хвилин після приходу до влади вони ухвалили рішення, що потрібно підтримати чергові банки. Це найшвидший момент, коли, як кажуть, “перевзулися в стрибку”. І, я думаю, у випадку українських популістів вони перевзуються у стрибку хвилині на першій. І не буде ніякого зниження цін на газ. Тому що це прямо зараз нереально, по-перше. А по-друге, це неправильно. От і все”, – додав він.

Довідка finance.ua

  • 19 жовтня 2018 року Кабінет Міністрів підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5% – до 8550 гривень за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас