Ілон Маск запропонував побудувати тунель в Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск запропонував побудувати тунель в Австралії

Світ
2064
Засновник і власник Boring Company Ілон Маск запропонував прорити тунель в австралійських Блакитних горах.
Таку пропозицію Маск висловив в бесіді з австралійським парламентарієм.
Генеральний директор Tesla і Boring Company відповів на твіт австралійського політика Джеремі Бекінгема, який звернувся до Маска з проханням вирішити проблему заторів у Сіднеї за допомогою тунелю.
Наразі Сідней є одним з найбільш перевантажених міст Австралії, де вивчаються кілька проектів будівництва тунелів на кілька мільярдів доларів. Про це йдеться у звіті Національної асоціації автомобільних доріг (NRMA) за 2018 рік.
Джеремі Бекінгем, незалежний член парламенту Нового Південного Уельсу з Сіднея, поцікавився, скільки коштуватиме будівництво 50-кілометрового (31-мильного) тунелю, що проходить через Блакитні гори на захід від Сіднея.
Маск відповів, оцінивши витрати на двосторонній високошвидкісний транзит близько $750 млн ($15 млн за кілометр) і $50 млн на будівництво станції. Судячи з усього, цифри вказані в доларах США, тобто загальна сума в 800 мільйонів доларів США буде дорівнювати приблизно 1,1 мільярду доларів Австралії.
Бекингем опублікував зображення потенційного маршруту тунелю, що йде від передмістя Пенріт в західному Сіднеї до Літгоу у Блакитних горах, і написав, що він порушить питання в розмові з прем’єр-міністром Нового Південного Уельсу Гледіс Бережиклян.
Ілон Маск запропонував побудувати тунель в Австралії
“Дякую, приятелю. Це схоже на угоду”, – додав він.
Якщо Boring Company дійсно підпише контракт на прокладання тунелю під австралійською горою, то для компанії це стане першим проектом за межами США.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас