НБУ назвав три основні зовнішні ризики для України в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав три основні зовнішні ризики для України в 2019 році

Казна та Політика
1022
Головними зовнішніми ризиками в 2019 році є посилення зовнішньої військової агресії проти України, торговельні війни і сповільнення світової економіки, ослаблення інтересу інвесторів до країн, що розвиваються, і відтік капіталу з цих країн.
Про це повідомляється в Програмі дій Національного банку на 2019 рік.
Як вказано в документі, все ще можливі спроби зовнішнього військового втручання в українські справи з боку Російської Федерації. “Останнім часом агресія Росії знаходить нові форми. Ситуація в Азовському морі залишатиметься напруженою”, – йдеться в документі.
Крім того, активізація торговельних воєн найбільших економік світу може спричинити сповільнення зростання світової торгівлі з відповідними проблемами для глобальної економіки. “Негативним ефектом таких протистоянь може бути надлишок пропозиції сировинних товарів в окремих регіонах світу з відповідним тиском на ціни в бік зниження. У такому випадку, а також у разі погіршення доступу до окремих ринків збуту, валютні надходження від експорту можуть скорочуватися. Це може позначитися на динаміці обмінного курсу гривні і, відповідно, інфляції”, – вважають експерти НБУ.
Ризиком також є ​​ослаблення інтересу інвесторів до країн, що розвиваються, і відтік капіталу з цих країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас