Муніципальна няня: як отримати компенсацію від держави (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Муніципальна няня: як отримати компенсацію від держави (інфографіка)

Казна та Політика
9473
З 1 січня 2019 року в Україні запрацювала нова соціальна програма – “муніципальна няня”.
Відповідну норму передбачено постановою Кабміну від 30 травня 2018 року.
Строк подачі документів – місяць із моменту укладення угоди з нянею. Щомісяця до 5 числа потрібно надавати документи про оплату праці няні. Рішення про нарахування компенсації ухвалюють місцеві органи соцзахисту протягом 10 днів від дати подання документів.

Мої fiнанси:

Скільки відшкодує держава? Сума відшкодування 1626 гривень на місяць. Компенсація на няню не заміняє інші соціальні виплати на дитину і виплачується окремо.
Умови відшкодування. Батьки самі шукають і обирають фахівця, але обов’язково має бути офіційне працевлаштування няні.
Як оформити? Потрібно звернутись у відділ соцзахисту за місцем проживання. З собою мати паспорт та ідентифікаційний код одного з батьків, свідоцтво про народження дитини, а також копію офіційно укладеного з нянею договору. Необхідно написати заяву на отримання компенсації і надати документи, що підтверджують оплату послуг няні (квитанції, чеки, виписки з банківського рахунку тощо).
Які пункти повинні бути в договорі з муніципальної нянею? Повинен бути зазначений обсяг робіт, нормований робочий час, відповідальність сторін, форс-мажорні обставини, перелік обов’язків няні, періодичність та сума винагороди.
Кому не надається компенсація? Компенсація послуги не надається батькам, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.
Муніципальна няня: як отримати компенсацію від держави (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас