Турецькій лірі напророчили обвал в разі зниження облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецькій лірі напророчили обвал в разі зниження облікової ставки

Валюта
1652
Положення найгіршої за динамікою валюти світу може стати ще гірше, якщо центробанк Туреччини знизить ставки.
Про це пише Bloomberg.
На фоні нового витка напруженості у відносинах з США тиск на ліру знову посилився, що загрожує перерости в інфляційний тиск на економіку, яка ще не оговталася від різкого зростання цін після серпневого обвалу валюти.
Майже всі економісти, опитані агентством, зазначають, що в цих умовах центробанку на засіданні по ставці 16 січня не слід пом’якшувати грошово-кредитну політику, а Тім Еш з BlueBay Asset Management LLC сказав, що зниження ставки буде рівносильно “самогубству”, оскільки може відправити ліру в піке.
Однак якщо в минулому місяці аналітики одностайно очікували збереження ставок без змін, наразі 2 з 21 опитаного економіста прогнозують зниження вартості запозичень.
Рецесія в поєднанні з уповільненням інфляції і частковим відновленням ліри можуть підштовхнути регулятора до зниження базової ставки до 23,5 відсотка з 24 відсотків, зазначає Джейсон Туві з Capital Economics.
“Політичний тиск” напередодні місцевих виборів в березні є ще одним фактором, який може змусити центробанк приступити до циклу пом’якшення політики, незважаючи на ризики для курсу валюти, написав Туві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас