Штрафи за тіньову зайнятість у 2018 році отримали 1738 роботодавців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи за тіньову зайнятість у 2018 році отримали 1738 роботодавців

Казна та Політика
914
Протягом минулого року 1738 роботодавців були оштрафовані за використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.
Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань праці.
“За результатами інспекційних відвідувань з питань оформлення трудових відносин інспекторам праці винесено 1 тис. 738 постанов про накладення штрафних санкцій відповідно до статті 265 Кодексу законів про працю України. Найбільшу кількість працівників, допущених до виконання роботи без належного оформлення трудових відносин, виявлено у торгівлі, діяльності готелів та ресторанів, будівництві, промисловості, сільському господарстві”, – зазначили в прес-службі.
Як уточнили в Держпраці, штрафи до роботодавців найчастіше застосовують у разі наявності в організації чи на підприємстві працівників або без укладання трудових договорів із ними, або якщо наймана праця використовується без повідомлення Державної фіскальної служби, або у разі підміни трудових цивільно-правовими відносинами.
При цьому у Службі додали, що впродовж 2018 року інспекторами праці перевірено 12 тис. 641 роботодавця щодо дотримання законодавства з питань оформлення трудових відносин. В цілому ж інспекторами праці забезпечено постійний контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками на підприємствах, в установах, організаціях та фізичними особами-підприємцями.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас