Mozilla розробляє новий мобільний браузер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mozilla розробляє новий мобільний браузер

Технології&Авто
315
Mozilla запустила розробку нового мобільного браузера Fenix. Створення програми знаходиться на ранній стадії, тому реалізовано близько 5 % всього задуманого.
Поки що розробники опублікували макети інтерфейсу майбутньої програми. За ним можна приблизно оцінити особливості і план розвитку Fenix. Вихідні доступні на GitHub.
Mozilla розробляє новий мобільний браузер
Fenix побудований на движку GeckoView і наборі бібліотек Mozilla Android Components. Вони застосовуються для мобільних браузерів Firefox Focus і Firefox Lite. Розробники планують впровадити в Fenix аналог класичного меню з десктопних версій браузера.
Через нього можна буде зайти в налаштування, обрати режим відображення сайту (мобільний або десктопний), увімкнути пошук за сторінкою, перейти в приватний режим і так далі. Через меню можна отримати доступ до історії, завантажень, обраних сторінок (аналог закладок) та інших даних.
Браузер отримає багатофункціональний адресний рядок, в якому замість URL буде відображатися заголовок поточної сторінки. Новинка отримає кнопку для швидкого виконання дій, на кшталт передачі посилання на інший пристрій або додавання сайту в обране.
З інших особливостей Fenix можна відзначити групування сторінок в сеанси. Це відбувається при закритті браузера і подальшому запуску. Сторінки автоматично групуються в сеанс, дозволяючи потім відновити його.
Посилання можна буде швидко відкривати з буфера обміну або за допомогою сканування QR-коду.
Нарешті, новинці приписують вбудований блокувальник реклами, систему захисту від відстеження, менеджер завантажень, приватний режим, підтримку зовнішніх менеджерів паролів і інші можливості. Терміни виходу релізу поки що не уточнюються.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас